Wedstrijden 

Binnen onze vereniging vind je leden die op allerlij verschillende wedstrijden actief zijn. Hieronder vind je een korte uitleg van de meest geschoten wedstrijden door onze leden, zodat je zelf al wat meer informatie winnen over waar jou interresse meer ligt.

  

18m Indoor

De naam zegt het al, deze wedstrijden worden binnen geschoten. Het wedstrijd seizoen voor deze disciplines loopt van september tot maart waarna de rayon kampioenschappen en de Nederlandse kampioenschappen verschoten worden.
Je schiet op een afstand van 18 meter. Elke serie schiet je 3 pijlen en dat doe je 10 keer. Dat maakt een totaal van 30 tellende pijlen. Je schiet op een blazoen van 40 x 40 cm.

 

 

 

 

  

25m 1 pijl

Het wedstrijd seizoen voor deze disciplines loopt gelijk aan dat van de 18m indoor. Deze 2 disciplines zijn daarom ook makkelijk te combineren zoals vele doen.

Deze wedstrijden schiet je op 25 meter. Telkens schiet je maar 1 pijl per keer en 5 in een serie. Die doe je 5x je komt dan op een totaal van 25 tellende pijlen.

Op deze afstand schiet je op een blazoen van 60 x 60 cm.

  

 

 FITA Outdoor

Onder de outdoor wedstijden is de meest voorkomende wedstrijd de FITA.
Deze wedstrijd word op 4 verschillende afstanden geschoten.
De senioren mannen schieten: 90m-70m-50m-30m
De senioren Dames schieten: 70m-60m-50m-30m
Natuurlijk zijn er ook Jeugd FITA wedstrijden deze varieren van 20m tot 70m. Vaak zijn hierbij veel mogelijkheden tot inschrijven van een juiste afstand.

Op elke afstand worden 36 pijlen geschoten. Op de lange 2 afstanden schiet je 6 series van 6 pijlen. En op de 2 korte afstanden schiet je 12 series van 3 pijlen. Aan het einde tel je alle 4 de afstanden op en heb je je totaal score.

 

 

 

 

Veld.

Een veldwedstrijd schiet je vaak buiten in het bos of op ander ruig terrein. Je schiet dan op 24 doelen per dag, de afstanden variëren van 5 meter tot en met 65 meter. De doelen kunnen overal staan in het bos, weiland, op een berg, in een boom of een eilandje in een meer. Sommige afstanden zijn bekend, andere niet. Je schiet 3 pijlen op een blazoen, Dit kan een bunny (20cm), kookplaat (40cm), een 60 of een 80 cm kaart zijn. De kaarten zijn zwart met een wit center.

  

 

 

 

 

 

 

Klassenindeling

Bij het handboogschieten word iedereen ingedeeld in verschillende klassen. Tot en met 12 jaar ben je Aspirant, van 13 t/m 16 jaar ben je Cadet, van 17 t/m 20 jaar ben je Junior, van 21 tot 50 jaar ben je Senior en ben je ouder als 50 jaar dan ben je Veteraan. Deze klassenindeling geldt zowel voor mannen als vrouwen.

Copyright © St. Hubertus | info@hbvsthubertus.nl